Lineárna plniaci linka plechoviek MLE CAN

Plniaca linka na plechovky GAI MLE CANPOPIS PLNIČA

Lineárna plniaci linka MLE CAN je špičkovou technológiou určenou pre minipivovary, ktoré chcú svojim zákazníkom ponúknuť plechovkové pivo najvyššej kvality. Plnenie do plechoviek je jednoduchý a bezpečný spôsob, ako zachovať dlhotrvajúcu chuť a arómu piva a zároveň obsah ochrániť pred oxidáciou a slnečným žiarením. Závitovkové dopravníky zaisťujú vstup a posun plechoviek medzi všetkými stanicami a umožňujú dokonalú synchronizáciu celého procesu.


1. DVOJFÁZOVÁ ELEKTROPNEUMATICKÁ LINEÁRNA VYSTREKOVAČKA (kvapalina + plyn)
Dvojfázová elektropneumatická lineárna vystrekovačka v nerezovom vyhotovení pre plechovky s maximálnym priemerom 85 mm. Plechovka je za horný okraj uchopená čeľusťami vystřikovačky a cez systém krokového motora s reťazou je pretočená hore dnom. Tryska prestupuje do plechovky do hĺbky 15 mm. Okruh kvapaliny a okruh plynu je kompletne oddelený. Doba vystrekovanie je definovaná prostredníctvom ovládacieho panela a vystrekovanie prebieha len v prítomnosti plechovky. Kvapalina po vypláchnutí plechovky je zvedená zberným potrubím mimo stroj, nedochádza ku kontaktu odpadovej kvapaliny so strojom. Ofuk plynom podstatne znižuje zvyškové množstvo kvapaliny v plechovke.

2. VYSOKOTLAKOVÝ LINEÁRNY PLNIČ S ELEKTROPNEUMATICKÝMI VENTILMI
Pre plechovky s maximálnym priemerom 85 mm.
Stroj je vybavený:

  • detekciou prítomnosti plechovky
  • tlakovým snímačom pre snímanie vákua / tlaku vnútri plechovky (plniaci ventil nenaplnia plechovku, pokiaľ nebude dosiahnutý rovnaký tlak vo vnútri plechovky, ako je v zásobníku)
  • elektropneumatickým ventilom na každej plniacej ihle, ktorý zaisťuje vstrekovanie plynu, vyrovnanie tlaku, porovnanie hladiny a odtlakovanie (proces prebieha len v prítomnosti plechovky)
  • dvojčinným elektropneumatickým piestom na každom plniacim ventilu pre otvorenie a uzavretie okruhu vstrekovania plynu
  • dvojčinným elektropneumatickým ventilom s dvoma piestami pre otvorenie a uzavretie okruhu odvodu plynu
  • dvojčinným elektropneumatickým piestom na každom plniacim ventilu pre otvorenie a uzavretie okruhu kvapaliny

Výška hladiny plnenia je centrálne nastaviteľná a je možné ju manuálne meniť. Každý ventil je vybavený maketou plechovky pre čistenie a sterilizáciu plniče. Makety plechoviek musí byť umiestňované ručne. Plniaci ventil môže pracovať so sýtenými kvapalinami s tlakom do 4 bar a tichými kvapalinami do tlaku 0 bar. Výška hladiny plnenia je presná i bez využitia okruhu pre porovnanie hladiny. Úplné uzavretie plniaceho ventilu uľahčuje odtlakovanie plechovky v prípade plnenie problematických produktov. Plniaci ventil je patentovaný. Všetky okruhy sú rozvádzané systémom kanálikov (vrátane okruhu odtlakovanie) a plnič je kompletne pripravený pre sterilizáciu systémom CIP. Plnenie zo spodnej časti zásobníka umožňuje úplné vyprázdnenie zásobníka. Prívod do zásobníka je regulovaný elektropneumatickým ventilom. Fáza vstrekovanie plynu pred plnením zaisťuje zníženie hladiny kyslíka vnútri plechovky na minimum. Všetky okruhy inertného plynu (tlak v zásobníku, tlak pre vstrekovanie plynu do plechovky a tlak využitý pre porovnanie hladiny) sú riadené pomocou PLC. Tlak pre zdvíhanie plechoviek je taktiež riadený pomocou PLC.

3. NASADZOVAČ VIEČOK SO VSTREKOVANÍM PLYNU
Viečka sú jednotlivo uvoľnená zo zásobníka a usadená na distribútor. Distribútor prenáša všetky viečka nad plechovky. Potom prebieha aplikácia inertného plynu. Súčasne sú viečka uchopená čeľusťami a s ľahkým prítlakom usadená na horný okraj plechovky. Okruh nasadenie viečka a okruh vstrekovanie plynu a vody sú kompletne oddelené.

4. MECHANICKÉ UZATVORENIE VIEČKA

5. KONTROLA HMOTNOSTI
Po uzatvorení je plechovka presunutá na hmotnostnej čidlo, ktoré kontroluje váhu plechovky. Ak je hmotnosť plechovky menšie alebo väčšie, než bola prednastavená hodnota, plechovka je vyradená z dopravníkového pásu.

6. UMÝVANIE PLECHOVIEK
Na výstupe z monobloku sú plechovky umyté pomocou 7 dýz s vonkajšími krytmi a zberným kanálom


FUNKCIE   MLE4441-CAN
MLE6661-CAN
Vystrekovanie n. 4 6
Plnenie n. 4 6
Nasadzovač n. 4 6
Uzatváranie n. 1 1
Rýchlosť plnenia plechovky/hod až 1.200 až 1.600
Výkon litre/hod 450 650

VIDEO MLE CAN


FOTOGALÉRIA MLE CAN


PROSPEKT MLE CAN


Používame súbory cookies

Súbory cookies využívame na analýzu návštevnosti, zapamätanie preferencií a zlepšovanie použiteľnosti webu. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo "Súhlasím".

Nastavenia Súhlasím

Súhlas môžete tiež odmietnuť.