Lineárna plniaci linka pivných fliaš MLE BIER

Plniaca linka GAI MLE 441 BIER pre minipivovary

Plniace linky Serie MLE BIER v sebe spájajú tieto funkcie: vystriekavanie, kompletný plniaci cyklus pomocou elektro-pneumatických ventiov a možnosť uzatvárania 3 typy uzáverov na jednej stanici.

Séria MLE BIER bola koncipovaná tak, aby vyhovela požiadavkám aj menšie produkcie a zabezpečila pritom všetky výhody elektropneumatického plnenie za prijateľnú cenu. Tieto stroje zjednodušené verzie väčších a výkonnejších plničov, tým je zaručená flexibilita, výkon a kvalita.


1. Vystrekovanie
Stroj je vybavený lineárnou elektropneumatickou vystrekovačkou v nerezovom vyhotovení pre fľaše s maximálnym priemerom 115mm. Fľaša je uchopená univerzálnymi flotačnými čeľusťami vystrekovačky za hrdlo a cez systém krokového motora s reťazou je pretočená hore dnom. Dýza preniká hrdlom fľaše do hĺbky 70mm. Doba vystrekovanie je definovaná prostredníctvom ovládacieho panela a vystrekovanie prebieha len v prítomnosti fľaše. Voda po vypláchnutí fľaše je zvedená zberným potrubím mimo stroj, nedochádza ku kontaktu odpadovej vody so strojom. Pri vystrekovanie nedochádza ku kontaktu medzi hrdlom fľaše a komponenty vystrekovacie trysky.

2. Plnenie pomocou elektro-pneumatických ventilov "UNICA"
Elektropneumatický plniaci ventil je vhodný pre plnenie tichých i šumivých produktov, kvalitných pív, ciderov a ďalších nápojov, ktoré vyžadujú veľmi šetrný postup plnenia bez prístupu vzduchu a maximálnu sterilitu. Výška hladiny plnenia je centrálne nastaviteľná a je možné ju manuálne meniť v rozmedzí od 25 do 100 mm od hrdla fľaše. Každý ventil je vybavený maketou fľaše pre čistenie a sterilizáciu stroja. Makety fliaš musia byť umiestňované ručne.  Plniaci ventil môže pracovať ako s tichými, tak sa sýtenými kvapalinami s tlakom od 0 do 8 bar. Výška hladiny plnenia je presná i bez využitia okruhu pre porovnanie hladiny. Úplné uzavretie plniaceho ventilu uľahčuje odtlakovanie fľaše v prípade plnenia problematických produktov a umožňuje plnenie šumivých kvapalín pri izbovej teplote. Plnenie zo spodnej časti zásobníka umožňuje úplné vyprázdnenie zásobníka. Prívod do zásobníka je regulovaný elektropneumatickým ventilom. Dvojitá vakuace: vzduch z fľaše je odsať a nahradený stlačeným CO2 a potom znovu odsať pred vyrovnaním tlaku vo fľaši a zásobníku. Takto je odsatých 99% kyslíka z fľaše. Pre vytvorenie potrebnej úrovne vákua je použité kvapalinové obežné čerpadlo. Vyrovnanie tlaku vnútri zásobníka a fľaše je riadené cez PLC.

3. Vodná dýza
Modely BIER sú vybavené špeciálnou dýzou, ktorá pomocou vodného paprsku spôsobí napenenie piva pred uzavretím korunkovým uzáverom, tým je dosiahnuté vytesnenie kyslíka z fľaše. Dĺžku a množstvo vstrekovanej vody možno nastaviť pomocou ovládacieho panela.

4. Uzatváranie korunkovým uzáverom
Stroj je možné na želanie vybaviť otočnou vežou pre uzatváranie s možnosťou aplikácie až 3 typov uzáverov.


FUNKCIE   MLE 441 BIER MLE 661 BIER MLE 881 BIER
Vystrekovanie n. 4 6 8
Plnenie n. 4 6 8
Uzatváranie n. 1 1 1
Rýchlosť plnenia fľaše/hod až 900 až 1.200 až 1.500
Výkon litre/hod 375 525 675

VIDEO MLE


FOTOGALÉRIA MLE BIER

PROSPEKT MLE

Používame súbory cookies

Súbory cookies využívame na analýzu návštevnosti, zapamätanie preferencií a zlepšovanie použiteľnosti webu. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo "Súhlasím".

Nastavenia Súhlasím

Súhlas môžete tiež odmietnuť.